Signpost Academy

In samenwerking met:


Via Signpost Academy kan je als leerkracht, directeur of ICT-coördinator zeer specifieke en praktijkgerichte opleidingen volgen in ons opleidingscentrum te Lokeren.
De kostprijs voor zo’n opleiding bedraagt 90 euro per persoon. We voorzien steeds een middaglunch voor de cursisten. De opleidingen zijn hands-on in een groep van maximaal 20 personen. Het is mogelijk deze sessies te volgen met je eigen computer, maar we voorzien steeds voor elke cursist een toestel waarmee de opleiding gevolgd kan worden. Dit toestel staat volledig klaar met de juiste software, aangereikte tools en voorziene testomgevingen.
Momenteel werden de volgende opleidingen reeds ingepland:

Signpost AcademyInhoudDoelgroepDatum
Digitaal lesgevenAan de hand van een interactieve les, nemen we de deelnemers mee naar een virtuele uitstap. Hierbij worden meerdere vakgebieden aangesproken door gebruik te maken van een variëteit aan verschillende programma's, applicaties, online toepassingen en pedagogische tools. Dit met het oog op het bevorderen van het gebruik van digitaal lesgeven. Deelnemers aan deze sessie kunnen de gemaakte praktijkvoorbeelden meteen toepassen in hun eigen klasgebeuren.Leerkrachten, pedagogische directeur, pedagogische ICT-coördinator05 - 05 - 2020
8u45: Ontvangst
9u30: Start training
16u15: Einde training
Inschrijven
Google inzetten in de klasIn deze sessie gaan we dieper in op het maken van digitale toetsen waarbij aandacht wordt besteed aan het gebruik in een veilige toets-omgeving.
Nadien wordt uitvoerig uitleg gegeven over het samenwerken in Google Classroom. Als laatste behandelen we een hele reeks interessante add-ons waarbij het interactief gebruik en toepassen van Google in de klas wordt bevorderd.
Leerkrachten, pedagogische directeur, pedagogische ICT-coördinator07 - 05 - 2020
8u45: Ontvangst
9u30: Start training
16u15: Einde training
Inschrijven
Academic CloudAan de hand van Azure Lab Services maken we eigen virtuele machines aan die tijdens de les kunnen gebruikt worden door leerlingen.
We bekijken hoe we deze virtuele machines kunnen optimaliseren naar gebruik en budget toe. Daarnaast zetten we ook enkele use cases op met betrekking tot Active Directory en Group Policies.
ICT-coördinatoren, leerkracht informaticabeheer12 - 05 - 2020
8u45: Ontvangst
9u30: Start training
16u15: Einde training
Inschrijven
Werken in Google Omgeving + BeheerTijdens deze training starten we met het aantonen hoe je als school een GSuite omgeving aanvraagt en opstart. Nadien volgt er een demo hoe je start met het gebruik van Gsuite Beheerdersportaal voor:
- beheer van Chrome licenties
- het registreren, beperken en beheren van toestellen
- aanmaken, groeperen synchroniseren van gebruikers
- beheren en pushen van apps
ICT-coördinatoren14 - 05 - 2020
8u45: Ontvangst
9u30: Start training
16u15: Einde training
Inschrijven
Microsoft inzetten in de klasTijdens deze training verkennen we de mogelijkheden van OneNote als ideale tool om een digitale cursus te hanteren in de klas. Microsoft Teams, dat de tool bij uitstek is voor samenwerking tussen leerkracht en leerling, wordt uitvoerig besproken om ook digitale toetsen en taken te kunnen verdelen.Leerkrachten, pedagogische directeur, pedagogische ICT-coördinator19 - 05 - 2020
8u45: Ontvangst
9u30: Start training
16u15: Einde training
Volzet
Automatiseren van administratieve taken op schoolTijdens deze training automatiseren we stap per stap het (fictieve) inschrijvingsproces van een leerling/personeel. Hierbij besteden we aandacht aan de verschillende afdelingen (secretariaat, directie, ICT,…) binnen de school. Uiteindelijk maken we een flow waarbij de gegevens tijdens de inschrijving automatisch worden bewaard en verstuurd naar de juiste betrokkenen. In het tweede deel van de sessie maken we stap per stap een mobiele applicatie die je in een schoolomgeving voor verscheidene doeleinden kunt gebruiken.ICT-coördinatoren25 - 05 - 2020
8u45: Ontvangst
9u30: Start training
16u15: Einde training
Inschrijven
AccountsynchronisatieTijdens deze sessie overlopen we de manieren waarop we de administratieve taken voor een ict-coördinator kunnen verlichten. Hierbij wordt een basis Powershell-cursus aangeboden. Hierna krijgt de deelnemer een globaal overzicht hoe Powershell functioneert. Nadien gaan we nog een stap verder door dieper in te gaan op AADConnect. Als laatste bekijken we de mogelijkheden van Academic Software - Datasync, die een centrale connector is tussen de meest gebruikte platformen zoals: Smartschool, Gsuite, Wisa, O365,…ICT-coördinatoren26 - 05 - 2020
8u45: Ontvangst
9u30: Start training
16u15: Einde training
Inschrijven


Signpost Academy heeft reeds heel wat opleidingen uitgewerkt, maar we luisteren graag naar jullie mening. Ben je op zoek naar een opleiding, maar staat deze niet in de lijst? Laat het ons zeker weten.