Printing

Rationeel kopiëren en printen

Printen en kopiëren valt in ons onderwijs niet meer weg te denken. Nochtans is het voor scholen een grote kostenpost die ze maar al te graag willen verlagen of zelfs kwijtspelen. Het is echter niet evident om dat ook effectief te realiseren. Scholen zijn immers gebonden aan langetermijncontracten met printleveranciers waarin de kosten voor enkele jaren zijn vastgelegd. Kenmerkend aan deze contracten is dat er een vaste kostprijs per pagina wordt aangerekend (clickprijs), er vaak een minimumhoeveelheid moet worden afgedrukt, dat kleurenprints taboe zijn geworden door de hoge kostprijs en dat er toestellen worden voorzien die vaak veel te veel snufjes hebben. Op die manier wordt de totaalprijs van het printen de hoogte ingejaagd. Signpost heeft in samenspraak met HP besloten om hier wat aan te veranderen. Wij voorzien een printcontract voor uw school, volledig op maat, waarbij wij de duur flexibeler maken en u de mogelijkheid aanbieden om enkel voor de inkt die u gebruikt te betalen en niet langer per click: Level Pay.

Signpost is er reeds in geslaagd om in secundaire scholen de printfactuur met meer dan 50% te laten dalen. Bij hogescholen gaat dit zelfs om 66%. Dit dankzij een juiste analyse van de noden en een rationele inzet van de middelen.

Om dit te bereiken speelt Papercut (een printbeheersoftware) een belangrijke rol. Papercut, al dan niet in communicatie met Smartschool, stelt u in staat om een overzicht te hebben van het printgedrag van uw gebruikers en deze bij te sturen door pop-ups, quota’s, facturatie per user of per groep, badge-systemen … om de efficiëntie te bevorderen en verspilling tegen te gaan.

Hieronder vindt u een overzicht van de HP printers. Dit is een volledig gamma van printers en multifunctionele kopieertoestellen waarvan de meest robuuste machines maandelijkse gemiddelde volumes van 100.000 kopieën aankunnen en een piekcapaciteiten hebben van meer dan 400.000 pagina’s per maand.

Refence case Sint Lutgardis Mol

Refence case Howest

Indien u het wenst komen wij gratis langs om uw huidige printomgeving te analyseren en samen met u te bekijken hoe we deze kunnen verbeteren op organisatorische wijze en daarbij ook nog een belangrijke besparing kunnen realiseren. Aarzel niet om Birger te contacteren voor bijkomende inlichtingen.


HP

Papercut

Printing Event