Signpost Academy

In samenwerking met:


Via Signpost Academy kan je als leerkracht, directeur of ICT-coördinator zeer specifieke en praktijkgerichte opleidingen volgen in ons opleidingscentrum te Lokeren.
We voorzien steeds een middaglunch voor de cursisten bij fysieke trainingen. De opleidingen zijn hands-on in een groep van maximaal 20 personen. Het is mogelijk deze sessies te volgen met je eigen computer, maar we voorzien steeds voor elke cursist een toestel waarmee de opleiding gevolgd kan worden. Dit toestel staat volledig klaar met de juiste software, aangereikte tools en voorziene testomgevingen.

Tot eind 2020 gaan we onze dagtrainingen volledig online geven aan een kostprijs van 60euro per persoon. Volgende opleidingen zijn reeds ingepland:

Dagtrainingen

Signpost AcademyInhoudDoelgroepDatum
Interactieve documenten met Adobe DC, Sign, Photoshop en IndesignTijdens deze sessie gaan we projectmatig te werk. We beginnen met het bewerken en klaarmaken van foto’s en afbeeldingen in Adobe Photoshop. Nadien creëren we ons document met Adobe InDesign voor de opmaak. Ten slotte koppelen we hieraan de nodige mogelijkheden via Adobe Document Cloud om het interactieve (invullen van naam en handtekening) toe te voegen.
meer informatie
ICT-coördinatoren, administratieve werkers, directie27 - 10 - 2020
09:30 : Start webinar
16:00: Einde webinar
Volzet
Eerste stappen in Microsoft AzureTijdens deze training worden de meest belangrijke functies en services uitgelegd van Microsoft Azure. ICT-coördinatoren12 - 11 - 2020
09:30 : Start webinar
16:00: Einde webinar
Volzet
IntuneMicrosoft Intune biedt een totaaloplossing voor dit probleem. U kunt toestellen registreren in Intune en apps pushen volgens de categorie waartoe ze behoren. De gemeenschappelijk gebruikte toestellen kunt u beveiligen mits de nodige instellingen of restricties. Tijdens deze training gaan we praktisch aan de slag met al deze bewerkingen. meer informatieICT-coördinatoren13 - 11 - 2020
09:30 : Start webinar
16:00: Einde webinar
Inschrijven
Educatieve applicaties binnen GSuite for EducationG Suite for Education biedt een grote variëteit aan apps om samenwerken en digitaal lesgeven in een klasomgeving gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Al het aangemaakte digitaal materiaal kan worden bewaard in de immense opslagplaats van Google Drive. Samenwerken aan een document, feedback en suggesties geven verloopt ook heel vlot en intuïtief. Al deze opties worden overlopen en ingeoefend tijdens de training.
meer informatie
ICT-coördinatoren, pedagogische ICT-coördinatoren, leerkrachten17 - 11 - 2020
09:30 : Start webinar
16:00: Einde webinar
Inschrijven
Educatieve applicaties binnen Microsoft 365U kunt gemakkelijk met een digitale cursus werken en uw leerlingen laten samenwerken met behulp van OneNote Class Notebook. We zoomen daarnaast in op het maken en toepassen van digitale bevragingen/toetsen via Microsoft Forms.
meer informatie
ICT-coördinatoren, pedagogische ICT-coördinatoren, leerkrachten19 - 11 - 2020
09:30 : Start webinar
16:00: Einde webinar
Inschrijven
Digital storytelling met Adobe Spark, Photoshop en IllustratorAdobe Spark is een ideale tool waarmee u zonder grafische voorkennis verbluffende visuele elementen kunt maken om uw digital storytelling te ondersteunen. Met de nodige instructies kunnen zelfs uw leerlingen hiermee aan de slag. Met Adobe Spark maakt u mooie ontwerpen voor verschillende doeleinden (affiche, brochure, social media post…)
meer informatie
ICT-coördinatoren, pedagogische ICT-coördinatoren, leerkrachten24 - 11 - 2020
09:30 : Start webinar
16:00: Einde webinar
Inschrijven
Office 365 admin trainingTijdens deze training geven we een basiskennis mee waarmee de beheerder van het Microsoft Office 365-platform aan de slag kan om alledaagse taken zelfstandig uit te voeren. We beginnen bij het aanmaken van een Microsoft Office 365-domein van aanvraag tot het eerste gebruik.
meer informatie
ICT-coördinatoren26 - 11 - 2020
09:30 : Start webinar
16:00: Einde webinar
Inschrijven


Signpost Academy heeft reeds heel wat opleidingen uitgewerkt, maar we luisteren graag naar jullie mening. Ben je op zoek naar een opleiding, maar staat deze niet in de lijst? Laat het ons zeker weten.

Webinars

Signpost AcademyInhoudDoelgroepDatum