Signpost Academy

In samenwerking met:


Via Signpost Academy kan je als leerkracht, directeur of ICT-coördinator zeer specifieke en praktijkgerichte opleidingen volgen in ons opleidingscentrum te Lokeren.
De kostprijs voor zo’n opleiding bedraagt 90 euro per persoon. We voorzien steeds een middaglunch voor de cursisten. De opleidingen zijn hands-on in een groep van maximaal 20 personen. Het is mogelijk deze sessies te volgen met je eigen computer, maar we voorzien steeds voor elke cursist een toestel waarmee de opleiding gevolgd kan worden. Dit toestel staat volledig klaar met de juiste software, aangereikte tools en voorziene testomgevingen.
Momenteel werden de volgende opleidingen reeds ingepland:

Webinars

Signpost AcademyInhoudDoelgroepDatum


Dagtrainingen

Signpost AcademyInhoudDoelgroepDatum
Automatiseren van administratieve taken op schoolTijdens deze training automatiseren we stap per stap het (fictieve) inschrijvingsproces van een leerling/personeel. Hierbij besteden we aandacht aan de verschillende afdelingen (secretariaat, directie, ICT,…) binnen de school. Uiteindelijk maken we een flow waarbij de gegevens tijdens de inschrijving automatisch worden bewaard en verstuurd naar de juiste betrokkenen. In het tweede deel van de sessie maken we stap per stap een mobiele applicatie die je in een schoolomgeving voor verscheidene doeleinden kunt gebruiken.ICT-coördinatoren25 - 05 - 2020
8u45: Ontvangst
9u30: Start training
16u15: Einde training
Uitgesteld
AccountsynchronisatieTijdens deze sessie overlopen we de manieren waarop we de administratieve taken voor een ict-coördinator kunnen verlichten. Hierbij wordt een basis Powershell-cursus aangeboden. Hierna krijgt de deelnemer een globaal overzicht hoe Powershell functioneert. Nadien gaan we nog een stap verder door dieper in te gaan op AADConnect. Als laatste bekijken we de mogelijkheden van Academic Software - Datasync, die een centrale connector is tussen de meest gebruikte platformen zoals: Smartschool, Gsuite, Wisa, O365,…ICT-coördinatoren26 - 05 - 2020
8u45: Ontvangst
9u30: Start training
16u15: Einde training
Uitgesteld


Signpost Academy heeft reeds heel wat opleidingen uitgewerkt, maar we luisteren graag naar jullie mening. Ben je op zoek naar een opleiding, maar staat deze niet in de lijst? Laat het ons zeker weten.