microsoft

NIEUWE LICENTIEVOORWAARDEN!

Nieuw aanbod ter vervanging van MS-KIS:

Het MS-KIS licentiesysteem (waar er gerapporteerd wordt op basis van aantal computers) verdwijnt. Alle huidige contracten MS-KIS contracten lopen af eind september 2017. OVS-ES blijft bestaan in huidige vorm, maar is niet meer interessant door het nieuwe, goedkopere EES-aanbod dat beschikbaar is vanaf 1 oktober 2017.


Het nieuwe aanbod:

Huurformule op basis van aantal FTE’s. Telling van het aantal FTE’ is zelfde als onder OVS. Overeenkomst voor softwarelicenties is voor 3 jaar. Jaarlijks moet het aantal FTE’s gerapporteerd worden.

Het is mogelijk om additionele producten (serverlicenties,…) op jaarbasis bij te kopen.

Drie beschikbare desktopbundels:

  • EES Desktoplicentie (Windows upgrade, Office, Core CAL): 52,45 euro per FTE
  • EES Desktoplicentie met EMS (Microsoft Enterprise + Security) E3: 60,89 euro per FTE
  • EES Desktoplicentie met EMS (Microsoft Enterprise + Security) E5: 73,66 euro per FTE

Enterprise Mobility + Security bevat onder andere Intune For Education en Azure AD Premium.
Gratis thuisgebruik voor leerlingen en leerkrachten via Office 365 blijft beschikbaar.

Meer informatie over de nieuwe MS-KIS en EES voorwaarden vind je hier.
Meer informatie over wat EMS exact inhoudt vind je op deze pagina.
De nieuwe MS-KIS EES bestellen kan je online via deze bestelpagina.
Heb je toch nog vragen? Contacteer je regioverantwoordelijke.

Het gebruik van Microsoft is niet meer weg te denken in ons hedendaags onderwijs. Scholen willen daarom maar al te graag de computers uitrusten met een besturingssysteem van Microsoft. Daarnaast is ook het gebruik van Microsoft Office belangrijk. Voor scholen zijn er meerdere mogelijkheden om deze software ter beschikking te krijgen. Er kan gewerkt worden met permanente licenties, waarbij de school een eenmalige kost moet betalen om de software aan te schaffen. Anderzijds is er de mogelijkheid om te werken met een volumelicentie. De school betaalt bij zo'n systeem een jaarlijks bedrag om steeds de nieuwste upgrades van Windows ter beschikking te krijgen en heeft ook de mogelijkheid om de nieuwste Office te installeren. De laatste nieuwe optie is Academic Software. Een interessante manier om ook voor de leerlingen een zeer interessant pakket aan te bieden.

Het laatste nieuwe systeem dat scholen kunnen gebruiken, is Academic Software. Hier wordt er geen bedrag betaald aan de hand van het aantal computers of voltijdse equivalenten, maar gebeurt de telling aan de hand van het aantal leerlingen. Scholen kiezen bij dit systeem zelf of ze al dan niet de kost doorrekenen aan hun leerlingen. De prijs per leerling bedraagt € 4,95 inclusief BTW, per trimester. De school krijgt ook hier de mogelijkheden zoals bij OVS of MS-KIS, maar het systeem biedt heel wat meer voor de leerlingen zelf. Zo krijgen de leerlingen een portaal ter beschikking waar ze een heleboel software kunnen downloaden. Alle informatie rond Academic Software kan je hier uitgebreid terugvinden.


VOORDELEN VOOR DE LEERKRACHTEN EN ADMINISTRATIEVE PERSONEELSLEDEN

Indien de school gebruik maakt van een volumelicentie heeft dat ook voordelen voor de leerkrachten en administratieve personeelsleden van de school. Zij kunnen namelijk via onze website gratis een Windows Upgrade en Microsoft Office-licentie downloaden. Dit is volledig geautomatiseerd en vraagt geen extra werk van de school. Indien de personeelsleden hier gebruik van willen maken, dienen ze enkel naar de pagina van Work@Home te surfen, daar hun gegevens in te vullen en de rest gebeurt automatisch.

OFFICE 365

Onderwijsinstellingen hebben de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het Office 365-portaal. Voorwaarde is wel dat een school dit volledig portaal opstelt. Het opstellen van deze omgeving vraagt wel wat werk, maar deze taak wil Signpost ook op zich nemen. Meer informatie kan je hier ook terugvinden, dit portaal biedt heel wat mogelijkheden. De mailomgeving kan via dit portaal verlopen, waardoor de dure Exchangeserver verbannen kan worden van de school. Daarnaast kan er online worden samengewerkt, het portaal biedt de mogelijkheid om een Sharepoint uit te werken en kan de school, indien ze in het bezit zijn van een volumelicentie, een Office-licentie uitdelen aan de leerkrachten en leerlingen. Deze Office-licentie kan op 5 toestellen worden geïnstalleerd.

Indien de school geen gebruik wilt maken van Office 365, maar toch de mogelijkheid wil hebben om leerlingen een gratis Office-licentie te geven, dan kan dat nog steeds. Voorwaarde blijft dat de school in bezit is van een volumelicentie en ze kiezen voor Academic Office. Dit is een tenant, voorzien door Signpost, waaraan de Office-licenties voor thuisgebruik kunnen gekoppeld worden. Een zeer interessante mogelijkheid voor scholen die bijvoorbeeld al gebruik maken van Google Apps for Education en toch licenties willen uitdelen. Meer informatie kan je hier vinden.

MEER WETEN?

Wenst u als school meer informatie te krijgen in verband met de opties van Microsoft voor uw school, twijfel dan niet om de verantwoordelijke voor uw school te contacteren of ga naar de bestelpagina.

Meer informatie over wat EMS is, vind je op deze pagina.